Ayra shirt Green floral wool – Stijltips

Ik hou ervan om te combineren en van verschillende stijlen. De laatste tijd hou ik enorm van een retro look en van iets comfortabel. Hoe zou dat toch komen? 🙂 Door de corona zitten we veel thuis dus logisch dat je naar iets comfortabel grijpt. Maar ik heb me even laten gaan en merkte dat dit toch een weerslag heeft op mijn gemoed. Dus doe ik de laatste tijd weer iets meer mijn best om me toch meer op te kleden en af te wisselen. Al is het maar een “casual” outfit, het geeft je toch meer zelfvertrouwen! Een leuk hemd, een jeans, sneakers en enkele juwelen en je ziet er meteen goed uit 😉 Dus zoveel werk is dat eigenlijk niet!

Ik ben iemand die vlug koud heeft en ben daardoor mega fan van een van mijn laatste ontwerpen, een hemd/vest in wol. Super warm en makkelijk te stylen! Op een jurk maakt het de outfit meer casual en op een jeans zorgt het voor een mega retro look. De kleur van de wol die ik gebruikte is zacht groen, wat me ook opfleurt tijdens de winter periode. Ik grijp bewust meer naar opvallende kleuren de laatste tijd om mijn mood een beetje op te fleuren en op een bewust of onbewust niveau helpt dat toch een beetje! Onderschat de keuze van je kleding niet 🙂

Ik heb nog net genoeg stof over van deze prachtige wol voor nog 1 hemd. Helaas… Maar dat wil ook zeggen dat het een vrij uniek hemd is! Ok er zijn er 2 van, maar dat is nog altijd dag en nacht verschil met de overproductie binnen de mode industrie waar je in stad een stuk gemakkelijk 10 keer zou kunnen tegenkomen. De stof heb ik gekocht bij ‘The Fabric Sales’, een bedrijf die resten stof opkoopt van ontwerpers. Anders belanden die gewoon in de vuilbak, een prachtig en ecologisch initiatief dus! Ik kan er helaas geen groothandelprijzen krijgen waardoor de stoffen vrij duur zijn, maar ik vind er pareltjes van hoge kwaliteit en kan er unieke stukken mee maken dus persoonlijk vind ik dat wel het investeren waard!

Ik heb er dan ook nog enkele andere prachtige wollen stoffen gescoord die ook heel mooi zouden zijn voor dit hemd/vest. Het is een duurder stuk (kwalitatieve stof, moeilijker om mee te werken, …) maar het is het investeren waard, want dit prachtig hemd zal jaren meegaan! Je kan het ook gemakkelijk wassen op een wolprogramma (20 graden en lage toeren), ik heb het getest 😉 Nadien goed uitschudden en laten drogen aan een kleerhanger et voilà, het is klaar om weer gedragen te worden! Maar ik raad aan om je kleding zo weinig mogelijk te wassen, zeker wollen stoffen. Enkel als ze vuil zijn, maar om ze gewoon frisser te laten ruiken kan je ze enkele uren buiten hangen op een droge dag.

De knopen kan je zelf kiezen in mijn atelier. Ik hou van een combinatie dus meestal kies ik andere knopen voor aan de manchetten. Ik ging voor vintage oogende groene knopen met goud in, wat mooi past met de gouden knopen aan de manchetten. Maar je kan het hemd ook iets moderner maken door te kiezen voor meer simpele, modernere knopen. De keuze van je juwelen kan hier ook bij helpen! Het hemd is vooraan recht en achteraan gebogen en iets langer. Maar het kan vooraan ook langer en ‘gebogen’… Deze zaken zijn zeker bespreekbaar.

Leuk toch om zelf wat inspraak te hebben in het kledingstuk dat je koopt? 🙂 Het voordeel van werken volgens het principe ‘Made to order’. Hier enkele foto’s van het hemd. Check zeker ook mijn Instagram pagina eens!

Liefs,

Kristien